Mi­ra-Vee­ra Au­er

Mira-Veera Auer

5


Helsingin vaalipiiri


http://miraveera.fi

Lähiölikka eduskuntaan!

Kuka Mira-Veera?

”Olen optimistinen aktivisti, enkä koskaan luovu ajatuksesta, että yhdessä voimme rakentaa paremman tulevaisuuden kaikille.”

Olen Mira-Veera Auer, äiti, 33-vuotias palvelualojen pätkätyöläinen, ay-aktiivi ja HEKA-aktiivi.

Olen omassa elämässäni kokenut millaista on pienituloisen pätkätyöläisen elämä. Millaista on elättää itsensä 17-vuotiaasta, lukea ylioppilaaksi ja olla samalla iltavuorossa hampurilaisravintolassa. Millaista on nukkua kodittomana kavereiden ja sukulaisten sohvilla, kun ei ole varaa oman asunnon takuuvuokraan. Millaista on kun työpaikalla ei pääse käymään vessassa ja on hymyiltävä vaikkei hymyilyttäisi. Kielletään viheltämästä ja kerrotaan, että on esimiehen omaisuutta töissä ollessaan.

Olen aina asunut pääkaupunkiseudun lähiöissä. Olen nähnyt miten köyhyys voi lamaannuttaa ja kuinka ihmisiltä viedään mahdollisuudet hyvään elämään. Silti näen kuinka ihmiset järjestävät vapaaehtoisesti ruoka-apua, keittävät aamupuurot alueensa asukkaille ja miettivät miten saisivat hiekoitetut tiet kaupoille. Miten rakennetaan joulu tilanteessa, jossa ei ole välttämättä mahdollisuutta laittaa omaa joulupöytää koreaksi tai intoa istua yksin pöydän äärellä jouluaattona. Näiden ja monien muiden asioiden vuoksi kotini on lähiössä.

Olen optimistinen aktivisti, enkä koskaan luovu ajatuksesta, että yhdessä voimme rakentaa paremman tulevaisuuden kaikille. Olen aikaansaava, teen mitä lupaan, otan selvää asioista, opettelen koko ajan lisää ja minulla on laajat yhteistyöverkostot.

Lapsuuden kodissani kasvoin tunnistamaan ympäristössäni olevia ongelmia. Ilmastonmuutos, eriarvoistuminen, köyhyys, nälkä ja epätasa-arvo huolestuttivat minua jo pienenä.  Ensimmäisen konkreettisen yhteiskunnallisen vaikuttamisprojektini käynnistin jo ala-asteella, kun muuttaessani Vantaalta Itä-Helsinkiin minulle ilmoitettiin, ettei tyttöjen ole mahdollista valita puutöitä käsitöiden tilalle. Järkytyin tästä minua kohdanneesta epäoikeudenmukaisuudesta ja epätasa-arvosta ja saimme lopulta neuvoteltua niin, että kaikki tytöt, jotka halusivat osallistua puutöihin, saivat niin tehdä. Meitä oli kolme tyttöä lopulta puutöitä oppimassa.

Puolueeseen liityin toimiessani luottamusmiehenä varastolla. Meillä oli liiton aktiiveista muodostuva oma puolueosasto ja oli helppo lähteä vaikuttamaan omien työkavereiden rinnalla. Nyt olen kotiutunut Jakomäkeen, ja olen oman puolueosastoni Jakomäen Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja aktiivinen vuokralaistoiminnassa.

Nyt on aika muutokselle!

Poliittiset tavoitteeni:

 

Hyvinvointia kaikille

 1. Perustulo 1000€
 2. Vähimmäiseläke 1000€
 3. Lääkkeet edullisesti
 4. Esteettömyyttä lisättävä

Lue teemasta lisää täältä.

Oikeus hyvään asumiseen

 1. Kohtuuhintaisia ja laadukkaita vuokra-asuntoja enemmän
 2. Korjataan homeasunnot

Lue teemasta lisää täältä.

Korjataan työelämä

 1. Työsuhteiden joustettava elämäntilanteiden mukaan
 2. Työaika lyhennettävä 6 tuntiin / päivä
 3. Vuokratyö kiellettävä
 4. Perutaan aktiivimalli ja kiky
 5. Poistetaan karenssit
 6. Vastentahtoinen osa-aikatyö laittomaksi
 7. Minimipalkka 15€

Lue teemasta lisää täältä.

Sote-palvelut kuntoon

 1. Lääkäriin viikossa
 2. Kokoaikaista vakituista henkilöstöä riittävästi
 3. Maksuttomat peruspalvelut
 4. Katkeamattomat hoitoketjut

Lue teemasta lisää täältä.

Enemmän tukea perheille

 1. Maksuton päivähoito
 2. Päiväkoti kodin läheltä jokaiselle
 3. Jokaisen lapsen oikeus harrastuksiin
 4. Lastensuojeluun ja sosiaalipalveluihin riittävästi henkilökuntaa

Lue teemasta lisää täältä.


Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019

Eh­dok­kaan kir­joi­tuk­set

Kor­ja­taan työ­elä­mä

05.03.2019

Korjataan työelämä Työsuhteiden joustettava elämäntilanteiden mukaan Työaika lyhennettävä 6 tuntiin / päivä Vuokratyö kiellettävä Perutaan…

Lue lisää

Hy­vin­voin­tia kai­kil­le

05.03.2019

Hyvinvointia kaikille Perustulo 1000€ Vähimmäiseläke 1000€ Lääkkeet edullisesti Esteettömyyttä lisättävä Köyhyys, työttömyys, asunnottomuus,…

Lue lisää