Ja­ri Myl­ly­kos­ki: Ra­ve­ja pi­täi­si voi­da jo jär­jes­tää

Kansanedustaja Jari Myllykoski on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen ravitapahtumien järjestämisestä koronaviruksen vastaisten rajoitustoimien aikana. Myllykosken mukaan raveja pitäisi voida jo järjestää.

Nyt ravitapahtumien järjestäminen alkaa muiden urheilutapahtumien kanssa vasta kesäkuun alussa. Siihen valmistaudutaan järjestämällä joitain tarkoin rajattuja lähtöjä myös toukokuussa.

– Raviurheilu on merkittävä työllistäjä. Se on tärkeä elinkeino monille ja sen merkitys ihmisten elämässä on vielä numeroitakin suurempi, sanoo Myllykoski.

Pääsääntöisesti rajoitukset urheilutapahtumien järjestämiselle ovat olleet perusteltuja. Esimerkiksi joukkueurheilussa urheilijoiden keskinäisiä lähikontakteja on mahdotonta välttää. Lisäksi lähikontaktien välttäminen on monesti hankalaa myös toimitsijoiden, henkilökunnan ja yleisön kesken.

Myllykosken mukaan raviurheilu kuitenkin poikkeaa muista urheilutapahtumista tässä suhteessa.

– Raviurheilussa lähikontakteja ei synny yhtään samalla tavalla kuin muussa urheilussa. Hevosista huolehtii esimerkiksi jo valmiiksi samassa taloudessa asuvat, ratahenkilökunta on kaukana toisistaan, ravit ovat ulkotapahtuma ja monet seuraavat raveja etänä, kertoo Myllykoski.

Ravitapahtumien erityislaatuisuuden takia monien toimeentulolle tärkeitä tapahtumia olisi pystytty turvallisesti järjestämään jo sallittua aiemmin. Myllykoski kysyykin kirjallisessa kysymyksessään, miksei hallitus ole mahdollistanut ravien järjestämistä nopeammin.