Min­ja Kos­ke­la va­sem­mis­to­lii­ton po­liit­ti­sek­si asian­tun­ti­jak­si

Vasemmistoliiton puoluetoimiston poliittiseksi asiantuntijaksi on valittu tutkija ja tietokirjailija Minja Koskela, 32. Poliittisena asiantuntijana Koskela vastaa vasemmistoliiton poliittisen sisältötyön sekä strategia- ja ohjelmatyön valmistelusta. Hän osallistuu myös poliittisen kampanjoinnin kehittämis- ja toteuttamistyöhön osana puoluetoimiston politiikka- ja viestintätiimiä.

“Olen todella iloinen saadessani aloittaa tehtävässä, jonka kautta voin konkreettisesti auttaa parantamaan suomalaisten hyvinvointia. Politiikkaa ei voi tehdä ilman toivoa, ja toivoa luovat konkreettiset teot niin ilmastonmuutoksen torjumiseksi kuin hyvinvointivaltion vahvistamiseksi. Tuntuu hyvältä saada olla mukana rakentamassa kaikille kuuluvaa tulevaisuutta, jossa toivo paremmasta ohjaa kaikkea päätöksentekoa”, hän sanoo.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Joonas Leppänen iloitsee Koskelan rekrytoinnista.

“Minja on osaava, näkemyksellinen ja innostava yhteiskunnallinen tekijä, joka tulee täydentämään hienosti politiikka- ja viestintätiimiämme. Hän on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka ymmärtää yhteiskuntaa ja politiikkaa laaja-alaisesti, mikä onkin poliittisen asiantuntijan tehtävässä välttämätöntä. Odotamme innolla Minjan liittymistä porukkaamme.”

Koskela on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri sekä musiikin maisteri. Hän on ottanut näkyvästi julkisesti kantaa esimerkiksi vihapuheeseen. Koskelan Bluestocking-blogi palkittiin vuonna 2018 Vuoden Kannanottajana. Hänen kirjoittamansa tietokirja Ennen kaikkea feministi (Karisto) käsitteli neljännen aallon feminismiä Suomessa ja ilmestyi keväällä 2019. Samana keväänä hän työskenteli lyhyen ajan feministisen puolueen Helsingin valtuustoryhmän poliittisena sihteerinä. Tällä hetkellä Koskela valmistelee väitöskirjaa peruskoulun opetuksen demokratiasta sekä toista tietokirjaa koulutuksen implikaatioista yhteiskunnalliselle tasa-arvolle.

Vasemmistoliiton poliittisen asiantuntijan tehtävässä Koskela aloittaa lokakuussa.