To­ni Asi­kai­nen Hel­sin­gin ja Uu­den­maan pii­rien toi­min­nan­joh­ta­jak­si

Vasemmistoliiton Helsingin ja Uudenmaan piirien toiminnanjohtajaksi on valittu Toni Asikainen, 32. 

Aiemmin Asikainen on työskennellyt muun muassa Vasemmistonuorten ja vasemmisto-opiskelijat ry:n pääsihteerinä sekä Etelä-Suomen vasemmistonuorten toiminnanjohtajana. Koulutukseltaan hän on viittä vaille valmis IT-tradenomi.

Toiminnanjohtajana Asikainen vastaa Helsingin ja Uudenmaan alueellisen järjestötyön organisoinnista, kampanjoinnin kehittämisestä sekä jäsenhankinnan edistämisestä.

“Olen todella innoissani toiminnanjohtajan tehtävästä. Tämä on upea haaste, ja tavoitteenani on jatkaa aluetoiminnan kehittämistä muun muassa tekemällä siitä entistä enemmän matalan kynnyksen toimintaa kaikille”, Asikainen toteaa.

Asikainen uskoo, että toiminnanjohtajana seuraava suuri näytönpaikka on, kun puolue alkaa valmistautua kevään 2021 kuntavaaleihin.

“Haluan osaltani varmistaa laadukkaan ja monipuolisen ehdokasasettelun koko Etelä-Suomessa”, hän jatkaa.

Vasemmistoliiton järjestötiimin vetäjä Juuso Aromaa kertoo olevansa iloinen Asikaisen rekrytoinnista.

“Vasemmistonuorten ja -opiskelijoiden johdossa Tonille on kertynyt laaja-alaista ymmärrystä järjestötoiminnasta vasemmistolaisessa toimintaympäristössä. Tämä on aivan olennaista pestin menestyksekkään hoitamisen kannalta. Toni tulee varmasti tuomaan toiminnanjohtajan työhön myös uusia ja raikkaita ideoita siitä, miten toimintaa voisi kehittää.”

Asikainen aloittaa toiminnanjohtajana 7.1.2020.