Va­ra­pu­heen­joh­ta­jal­ta: Vaa­lit tu­le­vat – olet­han val­mis?

Aluevaalit järjestetään sunnuntaina 23.1.2022. Silloin äänestetään sote- ja pelastustoimen palveluista - siitä, kuka tuottaa palvelut ja mitä tuotetaan, sekä siitä, missä, milloin ja miten palvelut tuotetaan.

Maakuntien palkansaajat, nyt ei ole kyse bensan hinnasta tai maahanmuutosta! Kysymys on siitä, säilyvätkö maailman paras julkinen terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut käsissämme vai luisuvatko ne yksityisille toimijoille. Nyt on kyse siitä, millaista palkkapolitiikkaa tulevilla hyvinvointialueilla toteutetaan. Saavatko sote- ja pelastusalojen työntekijät tulevaisuudessa asianmukaiset ansiot?

Nyt tarvitaan jokaisen ääntä ja tukea palkansaajan arkea ymmärtäville ehdokkaille. Meitä jokaista tarvitaan kertomaan mielipiteemme, koska jokainen antamaton ääni on kaksi ääntä oikealle laidalle ja kohti julkisen terveydenhuollon murenemista.

Palkansaajan kannalta julkisen terveydenhuollon luhistuminen maksaa kaikkein eniten niin taloudellisesti kuin yhteiskunnallisestikin. Jos joudumme yksityistämisen tielle, maksamme verovaroilla ja muilla mahdollisilla palvelumaksuilla korkoa pääomasijoittajille ja pahimmillaan veroparatiisiin ulkomaille, mikä johtaa yhteiskuntamme köyhtymiseen. Sitä emme vasemmistoliitossa halua emmekä hyväksy.

Mitä tehdä? Ensimmäiseksi: käy äänestämässä vasemmistolaista ehdokasta maakunnassasi. Toiseksi: jaa ehdokkaidemme some-julkaisuja ja kommentoi niitä, sillä koronan takia nämä ovat pitkälti somevaalit, joissa aktiiviset toimijat pärjäävät. Kolmanneksi: kehota lähipiiriäsi äänestämään ja tarjoa vaihtoehdoksi vasemmistolaista ehdokasta.

Vasemmistoliitto tekee politiikkaa palkansaajille, ei suurpääomille, ja näin toteuttaa vasemmistolaista aatemaailmaa. Korostan, että ilman meitä jokaista ei ole puoluetta. Näin asioita muutetaan ja niihin vaikutetaan. Ei yksin vaan yhdessä.

Jouni Jussinniemi
Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja