Va­sem­mis­to­liit­to osal­lis­tuu hal­li­tus­neu­vot­te­lui­hin – ta­voit­tee­na eriar­vois­tu­mi­sen py­säyt­tä­mi­nen

Vasemmistoliitto osallistuu tänään alkaviin hallitusneuvotteluihin tavoitteenaan eriarvoistumisen pysäyttäminen, helposti saavutettavat terveyspalvelut ja oikeudenmukainen puolentoista asteen ilmastopolitiikka.

Puolueen puheenjohtaja Li Andersson on tyytyväinen Antti Rinteen hallitusneuvotteluihin kutsumaan hallituspohjaan. Andersson uskoo, että vasemmistoliiton tavoitteet on mahdollista sovittaa tänään neuvottelut aloittavan hallituspohjan ohjelmaan.

– Tällä kokoonpanolla on mahdollista saada aikaiseksi hallitus, joka parantaa suomalaisten arkea. Se tarkoittaa, että suomalaisten perusturvaan ei tehdä enää heikennyksiä, terveydenhuoltoa vahvistetaan ja epäoikeudenmukainen aktiivimalli puretaan, Andersson sanoo.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson: ”Tällä kokoonpanolla on mahdollista saada aikaiseksi hallitus, joka parantaa suomalaisten arkea.”

Vasemmistoliitto suuntaa Säätytalon hallitusneuvotteluihin tavoitteenaan varmistaa, että neuvottelutulos luo edellytykset tasa-arvoa vahvistavalle politiikalle.

– Nyt on tärkeää varmistaa, että hallitusneuvotteluiden lopputuloksesta hyötyvät ennen kaikkea kaikista heikoimmassa asemassa olevat ihmiset, eivät ainoastaan valmiiksi hyvinvoivat. Meille tärkeintä on pysäyttää suomalaisten eriarvoistuminen ja varmistaa, että Suomi tekee oikeudenmukaista ja vastuullista puolentoista asteen ilmastopolitiikkaa, Andersson jatkaa.

Tavoitteina paremmat sote-palvelut ja panostukset koulutukseen

Vasemmistoliitto on asettanut hallitusyhteistyölleen kärkitavoitteet ja kynnyskysymykset.

Puolueelle tärkeimmät tavoitteet ovat selkeät kirjaukset talouspolitiikan oikeudenmukaisuudesta, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden vahvistamisesta, perhevapaauudistuksesta, kunnianhimoisesta ilmastopolitiikasta, sekä mittavat panostukset suomalaiseen osaamiseen, koulutukseen ja tieteeseen.

Kynnyksinään vasemmistoliitto mainitsee perusturvan heikennyksistä pidättäytymisen, epäonnistuneen aktiivimallin purkamisen, sekä ilmastopolitiikan, jonka raamit ovat linjassa 1,5 asteen tavoitteen kanssa. Lisäksi kynnyksinä mainitaan sotilaallinen liittoutumattomuus ja ihmisoikeusperustainen politiikka.