Ris­tei­ly­oh­je al­le 18-vuo­tiail­le mat­kus­ta­jil­le

Alle 18-vuotias lapsi (0–17-vuotias) saa matkustaa:

 1. Huoltajan* seurassa
 2. Huoltajan* valtuuttaman vähintään 25-vuotiaan perheenjäsenen** tai huoltajan valtuuttaman vähintään 25-vuotiaan valvojan*** seurassa, jolloin huoltajan allekirjoittama matkustuslupa on oltava mukana matkalla

 

Valvojat:

Huoltaja*

 1. Äiti, isä, muu laillinen holhooja
 2. On täytettävä kyseisen matkan ikäraja ja oltava täysi-ikäinen
 3. Yhdellä huoltajalla voi olla enintään 2 valvottavaa omien lastensa lisäksi
 4. Huoltajan on majoituttava samaan hyttiin kaikkien alle 15-vuotiaiden valvottavien kanssa. Edelleen myös 15–17-vuotiailla tulee olla valvoja, valvojan ei tarvitse olla samassa hytissä, mutta hänen on matkustettava samassa hyttiluokassa tai hytin tulee olla lähellä valvottavien hyttiä (samalla käytävällä tai vastapäätä).

 

Perheenjäsen**

 1. Isovanhemmat
 2. Täti, setä, eno, veli, sisko (oltava vähintään 25-vuotias)
 3. Yhdellä perheenjäsenellä voi olla enintään 2 valvottavaa
 4. Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltajan allekirjoittama matkustuslupa mukana matkalla
 5. Perheenjäsenen on majoituttava samaan hyttiin kaikkien alle 15-vuotiaiden valvottavien kanssa. Edelleen myös 15–17-vuotiailla tulee olla valvoja, valvojan ei tarvitse olla samassa hytissä, mutta hänen on matkustettava samassa hyttiluokassa tai hytin tulee olla lähellä valvottavien hyttiä (samalla käytävällä tai vastapäätä)

 

Valvoja***

 1. On oltava vähintään 25-vuotias (valvojalomake)
 2. Yhdellä valvojalla voi olla enintään 2 valvottavaa
 3. Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltajan allekirjoittama matkustuslupa mukana matkalla
 4. Valvojan on majoituttava samaan hyttiin kaikkien alle 15-vuotiaiden valvottavien kanssa. Edelleen myös 15–17-vuotiailla tulee olla valvoja, valvojan ei tarvitse olla samassa hytissä, mutta hänen on matkustettava samassa hyttiluokassa tai hytin tulee olla lähellä valvottavien hyttiä (samalla käytävällä tai vastapäätä)

 

Huomioitavaa:

 1. Mikäli tarvittava matkustuslupa puuttuu tai matkustajalla ei ole riittävästi ikää, laivayhtiö ei vastaa siitä matkustajalle aiheutuvista lisäkuluista eikä suorita matkalipuista rahanpalautusta.
 2. Matkan varaaja/matkustaja on itse vastuussa siitä, että tarvittava matkustuslupa on kunnossa.
 3. Matkustuslupa on otettava mukaan matkalle ja tarvittaessa/pyydettäessä esitettävä lähtöselvityksen tai laivan henkilökunnalle.

 

Valvojan ja alaikäisen vastuuvelvollisuus:

Valvoja vastaa alkoholilainsäädännön ja laivan järjestyssääntöjen noudattamisesta alaikäisen kohdalla sekä alaikäisen aiheuttamista vahingoista laivayhtiölle/hotellille/muille matkustajille/itselleen.