Me­ri Val­ka­ma va­sem­mis­to­lii­ton po­li­tiik­ka- ja vies­tin­tä­tii­min joh­toon

Vasemmistoliiton puoluetoimiston politiikka- ja viestintätiimin vetäjäksi on nimitetty Meri Valkama, 38. Hän siirtyy politiikka- ja viestintätiimin johtoon Helsingin vasemmistoliiton valtuustoryhmän viestintäpäällikön paikalta, jossa hän on toiminut elokuusta 2017 lähtien. Valtuustoryhmän työnsä ohella Valkama on vastannut vasemmistoliiton eri viestintäprojektien johtamisesta, kuten visuaalisen uudistuksen vetämisestä ja kevään vaalilehtien päätoimittamisesta. Aiemmin hän on työskennellyt lähes 15 vuoden ajan tutkivaan yhteiskunnalliseen journalismiin erikoistuneena toimittajana ja viestinnän asiantuntijana.

“Olen valtavan iloinen tästä mahdollisuudesta ja otan tehtävän vastaan suurella innostuneisuudella. Vasemmistoliitto menestyi kevään molemmissa vaaleissa hienosti ja olemme nyt hallituspuolue, mikä on loistava lähtökohta tulevalle työllemme. Odotan innolla, että pääsen iskemään tiimini kanssa kädet kunnolla saveen”, hän sanoo.

Valkama vastaa työssään poliittisesta strategiatyöstä ja vasemmistoliiton viestinnän ja kampanjoinnin suunnittelusta sekä toimii politiikka- ja viestintäyksikön tiiminvetäjänä. Miltä vasemmistoliiton viestintä tulee näyttämään hänen aikanaan?

“Vasemmistoliitossa toimii suuri joukko osaavia ja valovoimaisia poliitikkoja niin kunnallisella, valtakunnallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Näitä kasvoja tulemme nostamaan viestinnässämme jatkossa aiempaa enemmän. Maailmaa muutetaan ja merkittävää politiikkaa tehdään kaikilla yhteiskunnan alueilla kuntatasolta Euroopan unioniin, ja viestintämme tulee kattamaan näkyvästi kaikki politiikan kerrokset. Samalla tulemme laajentamaan viestinnän tekemisen tapoja. Politiikka on viestintää ja kommunikointi poliitikon tärkein taito, ja modernissa maailmassa viestinnän tapojen on kehityttävä koko ajan.”

Valkaman mukaan on tärkeää, että puolueen viestintä palvelee koko kenttää. Sillä ei myöskään ole varaa sortua Helsinki-keskeisyyteen.

”Vasemmistoliitto on yhtä kuin sen runsaat 11 000 jäsentä, ei pelkästään puolueen näkyvimmät poliitikot. Siksi olen valmistautunut kuuntelemaan kenttää herkällä korvalla. On myös oltava tietoinen siitä, etteivät vaikkapa Helsingissä toimivat viestinnän muodot aina välttämättä istu esimerkiksi Pohjois-Suomeen. Jotta pystymme tekemään parhaamme koko puolueen eteen, on yhteistyön oltava saumatonta kaikkiin suuntiin”, hän sanoo.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Joonas Leppänen kertoo olevansa innostunut Valkaman rekrytoinnista.

“Meri on näkemyksellinen, monipuolinen ja idearikas viestinnän ammattilainen, jonka työstä olemme jo saaneet paljon näyttöjä. Olemme iloisia saadessamme tuon osaamisen täysillä käyttöömme”, hän sanoo.

Meri Valkama aloittaa työssään elokuussa 2019.

Lisätiedot:

Meri Valkama
Politiikka- ja viestintätiimin vetäjä
meri.valkama@vasemmisto.fi
P. 040 831 7815

Joonas Leppänen
Puoluesihteeri
joonas.leppanen@vasemmisto.fi
P. 040 767 1228