Va­sem­mis­to­lii­ton edus­kun­ta­ryh­mä tuo tä­nä il­ta­na kan­sa­lais­ten ää­nen is­tun­to­sa­liin

Eduskunta keskustelee tänä iltana asumistuki- ja muista sosiaaliturvaleikkauksista. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä tuo tänään kansalaisten äänen istuntosaliin ja kertoo oikean elämän esimerkein miten suurta tuhoa kohtuuttomat leikkaukset tulevat toteutuessaan aiheuttamaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on saanut nelinumeroisen määrän viestejä järkyttyneiltä duunareilta, työttömiltä, opiskelijoilta, omaishoitajilta, pitkäaikaissairailta ja muilta pienituloisilta suomalaisilta, joiden toimeentuloa hallitus on leikkaamassa jopa sadoilla euroilla kuukaudessa tällä leikkausesityksellä, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi eduskunnassa tänään.

Vasemmiston kansanedustajat lukevat istuntosalissa suomalaisilta saamiaan viestejä siitä, miten asumistuen leikkaaminen vaikuttaa elämään.

Asumistuen leikkaus voi viedä yksin asuvalta jopa 200 euroa kuukaudessa, ja perheiltä lähes 400 euroa kuukaudessa. Omistusasujien kohdalla leikkaukset ovat vielä rajumpia.

– Pääministeri Orpo lupasi toukokuussa, ettei keneltäkään leikkauksista huolimatta vaadita kohtuuttomia. Valtiovarainministeri Purra on kuvaillut vaikutuksia “maltillisiksi”. Yli kolmasosa asumistukea saavista työntekijöistä tulee menettämään tuen kokonaan. Tuhannet suomalaiset tulevat menettämään kotinsa ja ylisukupolvinen köyhyys lisääntyy ja syvenee. Onko tämä kohtuullista tai maltillista, Andersson kysyi.

Vasemmistoliiton kansanedustajat lukevat tänään istuntosalissa suomalaisilta saamiaan viestejä siitä, miten asumistuen leikkaaminen vaikuttaa heidän elämäänsä.

– Toivon, että etenkin hallituspuolueissa kuunnellaan tätä viestiä, Andersson sanoi.

Luettavia viestejä on paljon. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei ole kuitenkaan käymässä jarrutuskeskustelua. Sen sijaan vasemmistoliitossa halutaan alleviivata sitä, kuinka tuhoisasta asiasta suomalaiselle yhteiskunnalle on kyse. Historiallisen kovia leikkauksia ollaan tekemässä asiantuntijatiedosta välittämättä ja ilman suurta mediahuomiota.

Leikkauksen kohteeksi joutuvien pienituloisten suomalaisten ääni ei ole keskustelussa kuulunut. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä nostaa sen äänen nyt kuuluviin.

Joitakin esimerkkejä salissa luetuista ihmiskohtaloista löytyy vasemmistoliiton some-kanavista.