Va­sem­mis­to­lii­ton län­ti­sen alu­een toi­min­nan­joh­ta­ja ir­ti­sa­nou­tu­nut teh­tä­vis­tään

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger irtisanoutuu tehtävistään. Dellinger ilmoitti päätöksestään perjantaiaamuna.

“Viime päivinä noussut kohu on syönyt luottamuksen, jota ilman ei ole mahdollista tehdä toiminnanjohtajan työtä. Siksi en voi tehdä muuta kuin kantaa vastuun tilanteesta ja irtisanoutua tehtävästäni. Kiitän kanssani työskennelleitä kuluneista vuosista ja pyydän anteeksi tuottamaani pettymystä“, Misha Dellinger sanoo.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi aiemmin perjantaiaamuna tilannetta. Hänen mukaansa kaikki väkivalta ja sillä uhkailu on jyrkästi tuomittavaa.

“Vasemmistoliitto on rauhan liike, joka on sitoutunut tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteeen ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen. Julkisuudessa esillä olleet kirjoitukset ovat täysin ja yksinkertaisesti tuomittavia eivätkä edusta millään tavalla vasemmistoliiton arvoja”, Andersson sanoo.

“Arvostan Dellingerin päätöstä, joka osoittaa vastuunkantoa vaikeassa tilanteessa.”

Misha Dellingerin irtisanoutuminen astuu voimaan välittömästi.

Lisätiedot:

Meri Valkama
politiikka- ja viestintätiimin vetäjä
p. 040 8317815