Va­sem­mis­to­liit­to ni­me­si vii­mei­set eh­dok­kaat eu­ro­vaa­lei­hin 

Vasemmistoliiton puoluehallitus on nimennyt  viimeiset ehdokkaat kesäkuun 2024 europarlamenttivaaleihin. Puolueella on nyt täysi ehdokaslista, jolla on yhteensä 20 ehdokasta. 

Kansanedustajista ehdokkaiksi nimettiin vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson Turusta sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo Vantaalta. 

Andersson korosti tiistaina pitämässään tiedostustilaisuudessa EU:n roolia aikamme kriisien ratkaisijana sekä kamppailussa laitaoikeiston nousua vastaan. 

– Meillä on paljon, minkä puolesta taistella tulevien vuosien aikana. Koen, että kokemukseni myötä minulla on annettavaa myös Euroopan parlamentissa. EU on erittäin tärkeä politiikan tekemisen areena, hän sanoi. 

Anderssonin ja Saramon lisäksi ehdolle lähtevät varakansanedustaja sekä alue- ja kaupunginvaltuutettu Maija Kuivalainen Joensuusta, varakaupunginvaltuutetut Ajak Majok Helsingistä ja Paco Diop Turusta sekä Sami Säynevirta Helsingistä ja Lotta Tuominen Mikkelistä. 

Tavoitteena kaksi paikkaa europarlamentissa

– Meillä on loistavat ehdokkaat eurovaaleihin. Koko ehdokaslistamme on nyt valmis, ja ehdokkaiden kampanjatiimit toimivat jo ympäri Suomen. Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan tekemään yhteistä kampanjaa! Vasemmistoliiton puoluesihteeri Anna Mäkipää kertoo. 

Monipuolinen ehdokaslista antaa Mäkipään mukaan hyvät lähtökohdat tavoitella vasemmistoliitolle kahta paikkaa Euroopan parlamentissa. 

– Vasemmistolla on paikka varmistaa vahvojen ilmastotoimien, ihmisoikeuksien ja työntekijöiden oikeuksien toteutuminen EU:ssa ja olla vastavoima laitaoikeistolle, Mäkipää sanoo. 

Vasemmistoliiton eurovaaliohjelma hyväksytään ensi viikolla puoluevaltuuston kokouksessa 16.3.  

Lisätietoja 

Anna Mäkipää
vasemmistoliiton puoluesihteeri
anna.makipaa@vasemmistoliitto.fi
puh. 040 595 9171