Min­ja Kos­ke­la: Pe­rus­suo­ma­lais­ten Yle-showl­la pei­tel­lään duu­na­rien ase­man hei­ken­tä­mis­tä ja hal­li­tuk­sen epä­on­nis­tu­nut­ta ta­lous­po­li­tiik­kaa

Perussuomalaiset kansanedustajat ovat viettäneet viime viikon pöyristellen mahdollisimman näyttävästi Ylen päätöksestä aloittaa arabian- ja somalinkieliset uutiset. 

Vasemmistoliiton kansanedustaja Minja Koskelan mielestä kyseessä on perussuomalaisille tyypillinen taktiikka viedä huomio pois puolueelle kiusallisista asioista, kuten siitä, että perussuomalaiset heikentävät tietoisesti duunareiden ja duunariammattien asemaa leikkaamalla pienipalkkaisilta työntekijöiltä ja ammatillisesta koulutuksesta.

Koskela huomauttaa myös, että kaikkien puolueiden hyväksymässä Ylen parlamentaarisen työryhmän mietinnössä sanotaan, että työryhmä tiedostaa Ylen korostetun roolin vähemmistökielisten sisältöjen tuottajana, ja että vähemmistökieliset sisällöt turvataan.

Perussuomalaisten YLE-pöyristyminen kertoo siitä, että hallituksen linjassa ja saavutuksissa ei ole perussuomalaisten mielestä kauheasti mainostettavaa.

− Perussuomalaiset ovat kuitanneet mietinnön, eli he ovat itse olleet neuvottelemassa Yle-sopua, jossa varmistetaan vähemmistökielisten uutisten saatavuus. Joko he sumuttavat omia kannattajiaan siitä, mitä ovat itse olleet parlamentaarisesti neuvottelemassa, tai sitten he eivät tiedä, mitä ovat neuvotelleet. Kumpikaan vaihtoehto ei ole järin mairitteleva, Koskela huomauttaa.

Koskelan mielestä kesän yli jatkunut perussuomalaisten YLE-pöyristyminen mitä erilaisimmista asioista kertoo siitä, että hallituksen linjassa ja saavutuksissa ei ole perussuomalaisten mielestä kauheasti mainostettavaa.

− Valtiovarainministeri Purran saksien vaikutukset alkavat nyt tuntua sadoissa tuhansissa suomalaisissa kodeissa. Samalla hallitus jatkaa työtätekevien kyykyttämistä tuomalla tänä syksynä paikallisesta sopimisesta lakiesityksen, joka uhkaa työsopimusten yleissitovuutta ja pienipalkkaisten työntekijöiden asemaa, Koskela sanoo.

Samalla valtiontalous sakkaa ja työllisyys vain heikkenee, vaikka hallitus lupasi sata tuhatta työllistä lisää.

− Ei liene siis ihme, että valtionvarainministeri twiittailee mieluummin Ylestä ja kameleista kuin valtiontaloudesta tai hallituksen työllisyyspolitiikan tuloksista, Koskela sanoo.