Ant­ti Saa­re­lai­nen kun­ta­po­li­tii­kan ja jär­jes­tö­toi­min­nan asian­tun­ti­jak­si

Vasemmistoliiton kuntapolitiikan ja järjestötoiminnan asiantuntijaksi on valittu Antti Saarelainen, 30.

Aiemmin Saarelainen on toiminut muun muassa Itä-Suomen Vasemmistonuorten piirisihteerinä. Saarelaisella on myös pitkä kokemus vapaaehtoistyöstä vasemmistoliiton eri toimielimissä sekä erilaisissa ympäristöjärjestöissä.

Kuntapolitiikan ja järjestötoiminnan asiantuntijana Saarelainen vastaa kunta- ja aluepolitiikan kehittämisestä. Työhön kuuluu muun muassa alueellisen kampanjointityön tukeminen; tällä hetkellä Saarelainen keskittyy kentän tukemiseen ehdokashankinnassa ja vuoden 2021 kuntavaaleissa.

”On mahtavaa päästä tekemään puoluetoimistolla porukalla töitä tulevien kuntavaalien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Erityisesti haluan panostaa siihen, että kuntavaaleissa voitamme niin isoissa kaupungeissa kuin pienemmilläkin paikkakunnilla ympäri maan”, Saarelainen sanoo.

Saarelainen uskoo, että pestin tärkeimpiä tehtäviä juuri nyt on hyvän pohjan rakentaminen kuntavaaleja varten.

”Meidän on entistä enemmän panostettava erilaisiin tilaisuuksiin, joissa kuntatasolla toimivat aktiivimme pääsevät tapaamaan toisiaan, verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksiaan. Haluan, että nämä tapaamiset ovat voimaannuttavia kokemuksia, jotka auttavat jaksamaan ruohonjuuritason työssä”, Saarelainen visioi.

Vasemmistoliiton järjestötiimin vetäjä Juuso Aromaa kertoo olevansa iloinen Saarelaisen rekrytoinnista.

“Antilla on laaja-alainen ymmärrys kuntapolitiikan ja järjestötoiminnan haasteista ja halu kehittää toimivia, pysyviä ratkaisuja. Luotan Antin visioon ja odotan innolla tulevaa, kun pääsemme yhdessä kehittämään vasemmistoliiton järjestötoiminnasta entistä toimivampaa ja innostavampaa!”

Saarelainen aloitti tehtävässään 10.2.2020