Mia Haglund

Mia Haglund

165


Ei vaalipiiriä / Koko Suomi vaalipiiri


http://miahaglund.fi

Oikeus tulevaisuuteen

Mia Haglund

Haluan Suomen, jossa turpeen sijaan palaa patriarkaatti.

Olen 33-vuotias Pohjoismaiden vihreän vasemmiston pääsihteeri Helsingistä ja ehdolla kevään eurovaaleissa numerolla 165. Olen kansainvälinen ja kaksikielinen feministi. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri. Toinen Omaa luokkaa -podcastin äänistä.

Kaikilla on oikeus tulevaisuuteen. Ilmastonmuutos ja eriarvoisuudelle rakennettu maailmantalous ovat ajaneet meidät tienhaaraan: voimme joko päättää panostaa uuden kestävän ja solidaarisen maailman rakentamiseen tai suunnata kohti yhteiskuntarauhan ja luonnon monimuotoisuuden tuhoa.

Synnyin Helsingissä vuonna 1986 ja asun parhaillani Alppilan kaupunginosassa. Tässä välissä olen ehtinyt asua kolme vuotta Oslossa, jossa kävin yläkoulun, käydä englanninkielisen lukion Espoon Mattlidenin IB-linjalla ja viettää useamman kesän Berliinissä. Opiskelijavaihdossa kävin puoli vuotta Budapestissa. Pari vuotta sitten vietin kolme kuukautta Länsirannalla ihmisoikeustarkkailijana. Kaksikielisen perheeni ja kansainvälisen taustani takia kielitaitoni onkin laaja: puhun suomea, ruotsia, englantia ja norjaa erinomaisesti, hallitsen saksan perusteet sekä espanjan, ranskan ja arabian alkeet.

Toimin tällä hetkellä kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna, vasemmistoliiton puoluevaltuustossa ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen liittovaltuustossa.

Feministinen ja yhteiskuntaa eteenpäinvievä toiminta on minulle tärkeää. En vaikuta ainoastaan puoluepolitiikan kautta, olen radikaali ajattelija ja nykynormeja kyseenalaistava toimija myös parlamentarismin ulkopuolella. Perustimme Omaa luokkaa -podcastin kehittääksemme antikapitalistista feminististä ajattelua ja siitä on muodostunut Radio Helsingin suosituin podcast.


Europarlamenttivaalit 2019