Hae par­la­men­taa­ri­siin toi­mie­li­miin

Vasemmistoliitto etsii henkilöitä esitettäväksi parlamentaaristen toimielinten jäseniksi. Tehtävät jatkuvat vaalikauden loppuun vuoteen 2027. Vasemmistoliiton esittämien henkilöiden on oltava puolueen jäseniä.

Toivomme hakijoita eri taustoista ja sukupuolista. Esitettävillä henkilöillä tulee olla kokemusta aihepiiristä, ja se on kerrottava hakulomakkeella. Lisäksi toivomme, että henkilöillä on aikaa toimia aktiivisina toimielinten jäseninä.

KLIKKAA TÄSTÄ HAKULOMAKKEELLE

Lisätietoa avoimista hauista löydät alta.

Hae viimeistään lauantaina 27.5.

 

Liikuntaneuvosto

Lisätietoa: Valtion liikuntaneuvosto – Statens idrottsråd

Liikuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä liikunnan kannalta laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä asioita ja erityisesti arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia liikunnan alueella, tehdä aloitteita ja esityksiä liikunnan kehittämiseksi sekä antaa lausuntoja toimialansa liikuntamäärärahojen käytöstä ja strategisesti merkittävistä liikuntaa koskevista asioista.

Neuvostolla on jaostoja asioiden valmistelua varten.

Liikuntaneuvoston jäsenten tulee olla perehtyneitä liikuntapolitiikkaan taikka liikunnan tai huippu-urheilun eri aloihin.

Liikuntaneuvostoon hakevan on syytä olla tietoinen, että avustettavan järjestön (tai muun toimijan) hallituksen jäsen tai vastaava johtavassa asemassa oleva ei voi osallistua näiden asioiden käsittelyyn liikuntaneuvostossa.

 

Arviointi- ja avustustoimikunta

Lisätietoa: Arviointi- ja avustustoimikunta 2019-2023 – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö

Toimikunnan tehtävänä on tehdä opetus- ja kulttuuriministeriölle esitys valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen ja osaamiskeskusten valtionavustusten jaosta; antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle lausunto valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen ja osaamiskeskusten valtionapukelpoisuudesta; tehdä opetus- ja kulttuuriministeriön pyynnöstä arviointeja avustettavien järjestöjen toiminnasta.

Toimikunnassa toimisessa eduksi on perehtyneisyys valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen toimintaan, nuorisotyöhön ja -politiikkaan sekä nuorisotoimintaan.

Arviointi- ja avustustoimintaan hakevan on syytä toimikuntaan hakevan on syytä olla tietoinen, että hallituksen jäsen tai vastaava johtavassa asemassa oleva jossain avustettavassa järjestössä ei voi osallistua näiden asioiden käsittelyyn.

Lisätietoja hauista antaa:

Elias Laitinen
Hallintosihteeri
elias.laitinen@vasemmistoliitto.fi
0406104999