Julkisten palveluiden puolesta

Suomalaiset ansaitsevat verovaroin tuotetut vahvat julkiset palvelut. Nykyisin lääkäriin ja muihin sote-palveluiden piiriin pääseminen kestää liian pitkään. Tätä asiaa ei korjata kuitenkaan Sipilän johtaman hallituksen keinoin, jossa markkinavoimat alkavat määrittelemään kuka saa hoitoa ja kuka ei. Julkisista Sote-palveluista ei tule tehdä kauppatavaraa, kuten nyt on suunnitteilla.

Kristiinankaupungissa toimivan Esperin tarina on surullinen ja kertoo tästä ajasta liikaakin. Kaikki tuntuu olevan pelkkää markkinaa ja voiton tavoittelua. Vanhuksilla ja muilla hoidon tarpeessa olevilla ei tule pelata herrojen kasinopelejä.

Jatkuva säästäminen kunnissa, kuntayhtymissä ja sairaanhoitopiireissä saa luvan riittää. Kuluja voidaan kyllä kurmoottaa, mutta se on syytä tehdä koko ajan paisuvasta hallinnosta ja byrokratiasta. EI nykyisellä systeemillä, missä vanhuksia pidetään märissä vaipoissa, hoitajamitoitusta lasketaan, lomarahoja leikataan, palveluja keskitetään ja yksityistetään säästöjen toivossa.

Vahvat julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kaikkien etu. Kaikki me jossain elämän vaiheessa tarvitsemme hoivaa ja hoitoa. Nykyinen suunta missä ihmisen varallisuus alkaa yhä enemmän näyttämään saako hoitoa vai ei, on syytä pysäyttää. Yksityiset palveluntuottajat voivat kyllä täydentää julkisia palveluita, mutta vain täydentää, ei korvata.

Nyt tarvitaan todellisia, hyvinvointivaltiomme selkärankaa puolustavia ihmisiä eduskuntaan. Julkiset palvelut eivät ole kauppatavaraa. Sipilän johtama porvarihallitus on kuunnellut ja toteuttanut mieluummin yksityisten sote-lobbareiden ääntä ja toiveita, kuin ihmisten, jotka ovat huolissaan ja vailla palveluita.