Riittävästi kohtuuhintaisia asuntoja ja asunnottomuuteen puuttuva

Pienituloisten köyhyyttä aiheuttaa paljolti se, että asuminen on todella kallista, etenkin Uudellamaalla. Julkisen sektorin pitäisikin rakentaa enemmän kohtuuhintaisia asuntoja, ja tulee periä kohtuullisia vuokria. Osa julkisella rahalla rakennetuista asunnoista tulee varata asunnottomille ja luottotiedot menettäneille, koska heillä on kiireellisin tarve asunnolle. Ilman luottotietoja ei vuokra-asuntoa saa muilta tahoilta.

On häpeä, että Suomen kaltaisessa rikkaassa maassa on asunnottomia. Uudenmaan kuntien pitää toimia yhdessä tässä asiassa.

Yleisesti pitäisi eduskunnan säätämällä lailla palauttaa vuokrakatto Suomeen. Nykyisin vuokranantajat voivat pyytää millaista vuokraa vain haluavat, ja pienituloisen on hyvin vaikea löytää asuntoa, johon hänellä on varaa. Ihmiset eivät halua pieniä asuntoja, vaan he haluavat asuntoja, joiden vuokrat ovat kohtuullisia. Asunto on ihmisoikeus ja arvokkaan elämän edellytys.

Asumisolojen tulee olla hyvät. Sisäilmassa ei saa olla ongelmia. Sisäilmasta oireilevien ja sisäilmasairaiden tulee saada apua ja tukea ihan niin kuin muidenkin. Sisäilmaongelmat tulee ottaa tosissaan. Olen allekirjoittanut ehdokkaan sisäilmalupauksen.

Esteettömyys on hyvin tärkeä asia nyt kun väestö ikääntyy hurjaa vauhtia. Esteettömyysnormeja ei saa höllentää, vaan panostaa vanhojen rakennusten kunnostamiseen esteettömiksi. Vammaisilla henkilöillä ja vanhuksilla pitää olla yhdenvertaiset mahdollisuudet valita missä ja miten he asuvat. Tärkeää on myös se, että pääsee osallistumaan kaikkeen mihin haluaa.

#vasemmisto #Elina2019 #Uusimaa #sinäpäätät #asunnottomuus #sisäilma #sisäilmalupaus