Suomi on pullollaan työpaikkoja, kouluja, virastoja ja kasarmeja, jotka aiheuttavat päivittäin vakaviakin oireita näissä tiloissa oleskeleville. Yhteiskunta ei vieläkään tunnusta sisäilmaongelmia sairaudeksi. Oireiden kirjo on laaja ja spesifiä sairautta on vaikea tunnistaa. Tämä on erittäin iso ongelma sairastuneille. Heillä ei ole oikeutta sairaslomaan, sairauspäivärahaan eikä sopiviin kuntoutusmuotoihin. Se on diagnosoimaton ja sopimaton työkyvyttömyyden viralliseen määritelmään.

 

On väärin, että yhteiskunta sairastuttaa kansalaisiaan eikä korvaa sitä mitenkään. Asiaan on puututtava heti ja valtion on tuettava sekä sairaalapiirejä tarjoamaan asiantuntevaa hoitoa että kuntia hoitamaan sairastuttavat rakennukset  kuntoon. Sisäilmasairauksista on tietoa, nyt se on otettava käyttöön. Tälläkin hetkellä tuhannet ihmiset joutuvat hengittämään epäpuhdasta ilmaa. Sairastuneita tulee lisää.

 

Vuonna 2018 puolustusministeri oli huolissaan kasvisruokapäivästä ja varusmiesten jaksamisesta, kun ei ole lihaa lautasella. Hän ei kuitenkaan ollut huolissaan siitä, miten varusmiehet jaksavat puolustaa rajojamme astmaisina viettäessään armeija-ajan homeisella kasarmilla. Ei ole yhteiskunnan etu, että lapsemme sairastuvat kouluissa, nuoremme oppilaitoksissa tai armeijan riveissä. Ei ole yhteiskunnan etu, että kukaan sairastuu.

 

Allekirjoitan homepakolaisten vaatimukset sisäilmasairaiden asiaa edistääkseni. Tutustu niihin tästä:

https://homepakolaiset.fi/2019/02/eduskuntavaalit-2019/