Suosittelijat, nro 343, Uusimaa,

Elina Nykyri (vas.)

 

Ø Vasemmistoliiton vammaispoliittisen työryhmän jäsen Liisa Ahola, 70, Tampere, opettaja, suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elina Nykyri on luonteeltaan positiivinen ja asioilleen omistautunut puurtaja. Hän tuntee tämän yhteiskunnan kipupisteet, etenemisen esteet ja eriarvoistavan politiikan. Elina tekee työtä tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja solidaarisuuden puolesta. Elina eduskuntaan, niin saadaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten elämä parempaan kuntoon.”

Ø Tuula-Maria Ahonen suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Siinä missä Orpo & kumppanit katsovat heikommassa asemassa olevien asioita ulkoa ja ylhäältäpäin, Elina katsoo niitä sisältäpäin, asianomaisena. Elinalla on ollut elämässään paljon terveyshaasteita, mutta hän on jaksanut ylittää niitä iloisella sitkeydellään.” Tuula-Maria Ahonen on toimittaja, sosiaalipsykologi, Roska päivässä -liikkeen perustaja, ja valtiotieteiden maisteri, 68, Helsinki.

 

Ø Li Andersson, Vasemmistoliiton pj., toteaa: ”Elina on omalla aktiivisuudellaan ja periksiantamattomuudellaan luonut koko Vasemmiston Vammaisverkoston. Hän on ollut aivan keskeisessä roolissa siinä, että vammaispoliittisia kysymyksiä ja vaatimuksia on nostettu esille. Elina on superaktiivinen ja onnistuu aktivoimaan myös toiset”. En tietenkään ole ainoa, joka on Vammaisverkoston toimintaa käynnistänyt.

 

Ø Vantaalainen 72-vuotias Ahti Dahl, kansa- ja kansalaiskoulu, oloneuvos. Hän suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elina syventyy ajamaansa asiaan tarmolla”.

Ø Marja-Terttu Dahl, 64, Vantaa, lähihoitaja/perhetyöntekijä, eläkkeellä. Hän toteaa, että Elinaa kannattaa äänestää, koska: ”Elina on sisukas, aktiivinen ja asioista hyvin perillä oleva.”

Ø Irma Hirsjärvi, Jyväskylä, FT, tutkija, sanataideohjaaja, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja kansanedustajaehdokas (vas.). Hän suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elina on rohkea ja asiantunteva, hyvä esimerkki siitä miten yksi ihminen pystyy vaikuttamaan. Äänestä Elinaa!”

Ø Sari Jokela: ”Elina on aina vammaisten asialla, myös sinun. Äänestä Elinaa <3.”

Ø Kaupunginvaltuutettu Johanna Jokinen, Hyvinkää, 44, sosionomi (amk), erikoissuunnittelija. Hän suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elinalla on sekä opiskeltua että koettua osaamista ja ymmärrystä politiikkaan.”

 

Ø Olli Karvala35, Seinäjoki, merkonomi, suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Itse on liikuntavammainen, mielestäni eduskunnassa on kansanedustajina ja ministereinä liika vähän vammaisia.”

 

Ø Sami Korkiakoski, Lahti. ”Elina on esteettömyyden puolestapuhuja. Empatiaa eduskuntaan.”

Ø Eeva Köpsi,53, Helsinki, FM, etuuskäsittelijä. Hän toteaa, että: ”Suosittelen äänestämään Elinaa, sillä hän on tarmokas, aikaansaava, asioihin perehtyvä ja ajaa heikompiosaisten asiaa.”

Ø Aki Leppänen, 33, Ylöjärveltä, kaupunginvaltuutettu, lähihoitaja, suosittelee äänestämään Elinaa, koska hän on: ”Rohkea ja uupumaton erityisryhmien ja esteettömyyden puolustaja.”

Ø Pirjo Pohjanlehto: ”Suosittelen lämpimästi”.

Ø Petriina Punna, 46, Vantaa, myyntisihteeri. Hän suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elina on kaikin puolin upea ehdokas ja ajaa esteettömyysasiaa.”

Ø Vaalipäällikköni Kalle Reijonen, Vantaa, 42, sairaanhoitaja (amk), suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elinalla on aktiivinen ote asioihin. Oman taustansa kautta hän on erittäin hyvä kokemusasiantuntija mitä tulee tilanteisiin, joihin moni yhteiskunnassa heikommassakin asemassa oleva törmää jokapäiväisessä elämässään. Elinan empaattisuus ja välittömyys on ihan ehdoton valtti kansanedustajan työssä, samoin kuin se, että Elina tekee työtä ihmisten eteen omana itsenään ja ottaa jokaisen ihmisen yksilönä, ei kasvottomana massana. En epäröisi hetkeäkään suositella Elinaa ehdokkaaksi niille, jotka pohtivat sopivaa kandidaattia eduskuntavaaleihin.” Lisäksi hän kirjoitti: ”Eiköhän olisi aika äänestää Arkadianmäelle henkilö, jolla on ensi käden kokemusta taistelusta vähemmistöjen puolesta, ja jolla on ensi käden kokemusta nykyhallituksen leikkauspolitiikasta ja jolla on tietoa myös siitä, miten sote-uudistus onnistuessaan tulee vaikuttamaan meihin, tuiki tavallisiin ihmisiin. Siksi valitse Elina. ”

 

Ø Tiina Rinne, 39, opiskelija. Hän suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Olen ollut Elinan kanssa muutaman vuoden samassa työryhmässä. Tänä aikana olen huomannut Elinan olevan ahkera ja aikaansaava sekä halukas oppimaan uutta. Elina ottaa selvää asioista, kuuntelee asiantuntijoita ja osaa tulkita tilastoja. Kuitenkin Elina tuntee myös oikean elämän, sen millaista on olla pienituloinen, opiskelija, vammainen, omaishoitaja jne. Mikäli kaipaat faktoja ja inhimillisyyttä päätöksentekoon, Elina on oikea valinta.”

Ø Taru Ruotsalainen, 58, Vantaa, lähihoitaja. Hän suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Pienen ihmisen puolella, Elina”.

Ø Vasemmistoliiton vammaispoliittisen työryhmän jäsen Esa Salminen, 49, Lempäälä, kokki. Hän suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elina on inhimillinen osaaja”.

Ø Tarja Sirtamo, Helsinki, 40, lähihoitaja, suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elina on lämmöllä, sydämellä ajatteleva nainen. Tekee kaiken oikeudenmukaisesti ja menee läpi vaikka harmaan kiven. Sisukas taistelija, iloinen ja aurinkoinen rouva.”

 

Ø Sanna Utti, Vantaa, 31, lähihoitaja, jalkaterapiaopiskelija, suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elina tuntee pienituloisten, vammaisten ja kroonisesti sairaiden kohtaamat vaikeudet. Elina haluaa olla rakentamassa yhdenvertaista ja esteetöntä yhteiskuntaa, joka on äärimmäisen tärkeä asia meidän maamme hyvinvoinnin kannalta. Elina on perehtynyt ajamiinsa asioihin erittäin huolellisesti.”

 

Ø Erkki Väisänen. ”Kylmää suositan.”

Ø Katja Vänni, 50, Tampere, työkyvyttömyyseläkkeellä, lähihoitaja, opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa. Katja toteaa: ”Elina on älykäs ja empaattinen, sekä kova tekemään työtä tavoitteidensa eteen. Korkeakoulututkinto ja useat luottamustehtävät antavat hyvän pohjan kansanedustajan työlle. Olisi tärkeää saada eduskuntaan ihminen, jolla on omakohtainen kokemus vammaisuudesta, pitkäaikaissairaudesta ja pienituloisten eläkeläisten arjesta. Siksi suosittelen äänestämään Elina Nykyriä eduskuntavaaleissa huhtikuussa 2019.”

Muita suosittelijoita:

Anne-Maria Mäntylä ja lakimies Jukka Kumpuvuori, Turku

Nimettömiä suosituksia:

Ø ”Elina osaa ja Elina saa aikaan, hän on todellakin aktiivinen ja hänen kanssaan on hienoa tehdä yhteistyötä vammaisasioissa.”

Ø Eräs lähihoitaja toteaa, että suosittelee äänestämään Elinaa, koska: ”Elinalla on kokemusta harvinaissairaan asemasta, jonka itsekin tiedän olevan varsin haasteellinen. Elina tuntee sitä kautta Suomen sote-sektorin laajasti, joka itselleni on ykkösprioriteetti tukiessani ehdokasta.”

Ø Elina on nainen, joka on kääntänyt useimpien heikkouksiksi määrittelemät asiat vahvuudekseen, ja alkanut hyödyntää niitä todella hienolla tavalla kaikilla elämänsä osa-alueilla. Elina on yhdistänyt ihailtavalla tavalla kokemuksensa elämästä tutkittuun tietoon, ja alkanut päämäärätietoisesti edetä ajaen yhteiskunnassa niitä asioita, joita olisi toivonut jonkun ajavan hänen puolestaan ennen. Elina on ottanut elämäntehtäväkseen mennä mukaan vallitsevaan järjestelmään, ja sitä kautta ajaa kunnianhimoisesti ja päämäärätietoisesti vammaisten ja muutoin heikompiosaisten asemaa Suomessa. Elina ei pelkää tuohon tehtävään liittyvää työmäärää ja byrokratiaa, vaan on valmis tekemään kovasti työtä saadakseen asioita paremmalle tolalle yhteiseksi hyväksi. Elina uskaltaa ja haluaa tulla nähdyksi erityisenä naisena ja vammaisena naisena. Hän ei enää suostu piiloutumaan nurkkaan, vaan on ylpeästi etulinjassa, toteuttaen itseään, asettaen itsensä likoon paremman tulevaisuuden puolesta. ”

Ø ”Omakohtainen kokemus vamman kanssa elämisestä on ainakin niistä asioista päätettäessä eduksi. Olet lämmin, hyväsydäminen ihminen, jolla on arvot kohdallaan. Olet opiskellut riittävästi, että osaat tutkia ja hakea tietoa asioista sen sijaan, että tekisit päätöksiä pelkällä mutu-tuntumalla.”

Ø ”Kyllä eduskunnassa pitää olla vammaisasiantuntija.”

Ø ”Jos Vihreät etoo, eikä se rakas oikeisto enää ole uskottava ”kyllä kaikista pidetään huolta” -höpinöissään, niin vassareista löytyy ainakin tämä lupaava Kalle Könkkölän pyörätuolin täyttäjä politikassa. ”

Ø ”Mä niin Elina toivon, että sinä jos joku pääset mukaan Eduskuntaan <3. Olet niin sanasi mittainen nainen.”

Ø ”Sinun kanssasi on mukava tehdä töitä. Onnea vaaleihin!”

Miten ihmiset vastasivat, kun heiltä kysyi, miksi Elina olisi hyvä kansanedustaja:

Ø Omakohtainen kokemus vamman kanssa elämisestä.

Ø Lämmin, hyväsydäminen ihminen, jolla on arvot kohdallaan.

Ø Olet opiskellut riittävästi, että osaat hakea tietoa asioista, etkä tee päätöksiä mututuntumalla.

Ø Sinä vaikutat ihmiseltä, jolla on kokemusta, etkä ensimmäisenä ole polkemassa heikompiosaisia, kohtelias.

Ø Elina on toimelias!

Ø Elin on aktiivinen vammainen ihminen.

Ø Elinalla on näkökulmaa ottaa huomioon erilaisen arjen haasteet.

Ø Elämänmyönteinen tekijätyyppi.

Ø Peräänantamaton, luova, hyvä kuuntelemaan vammaisten asioita ja neuvomaan ja tukemaan niiden oikeuksia.

Ø Asiantunteva, sydämellinen, sinnikäs.

Ø Aidosti vammaisten puolella oleva osaaja.

Ø Ahkera, asiantunteva, sinnikäs, periksiantamaton, luotettava, kärsivällinen ja iloinen vähäosaisten asioiden ajaja.

Ø Elina Nykyri meillä on yhteinen historia. Olet ahkera, kauniin punaiset hiukset omaava tuleva kansanedustaja, toivottavasti. Mikään ei sinua pysäytä, menet eteenpäin kuin juna. Olet tosi ystävällinen, hyvä ihminen.”

Ø Elina, arvostan tahtoasi ja tarmoasi vaikuttaa ja parantaa maailmaa. Sinunlaistesi kanssa on hyvä muuttaa maailmaa.

Ø Elina Nykyrin kanssa emme ehkä ole tavanneet, mutta päivitysten myötä tiedän Elinan tekevän arvokasta yhteiskunnallista työtä mm. vammaisten oikeuksien puolesta. Ja valoisuutensa ilahduttaa.

Ø Elina Nykyri Ihana, suloinen, mutta samalla vahva ja mielipiteitään fiksu nainen. ”