Paa­vo Ar­hin­mä­ki: Ko­ro­na­krii­sin kes­kel­lä tar­vi­taan toi­mi­va hal­li­tus

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki uskoo, että hallituksen kehysneuvotteluista on löydettävissä kaikkia tyydyttävät ratkaisut. Hän muistuttaa, että koronapandemiaa ei ole vielä taltutettu ja siksi nyt tarvitaan kriisin keskellä toimiva hallitus.

– Koronakriisin jälkihoito tulee olemaan pitkä, ja se pitää pystyä hoitamaan. Meillä on oltava hallitus, joka pystyy tekemään sosiaalisesti kestäviä päätöksiä nyt kriisin keskellä ja akuutin kriisin jälkeen.

Paavo Arhinmäen mukaan vasemmistoliiton kulmakivet neuvotteluissa ovat samat kuin ovat olleet koko hallitustaipaleen ajan.

– Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä arvioi tänään illalla, että kaikille sopiva paketti on löydettävissä, kunhan puolueet eivät aseta liian jyrkkiä ehtoja etukäteen. Yksikään puolue ei voi kirjoittaa hallitusohjelmaa uusiksi yksin. Ketään ei ole syytä ajaa nurkkaan.

Tässä tilanteessa ei pidä eikä tarvitse tehdä leikkauksia sosiaaliturvaan, työttömyysturvaan tai palveluihin.

Paavo Arhinmäen mukaan neuvottelupöydällä on nyt kaikki palaset, joiden avulla voidaan parantaa julkista taloutta ja työllisyyttä kestävällä ja pitkäjänteisellä tavalla ilmasto- ja ympäristö huomioiden.

– Vasemmistoliitto on valmis neuvottelemaan ja käymään läpi asioita. Lähtökohta on se, ettei tässä tilanteessa pidä eikä tarvitse tehdä leikkauksia sosiaaliturvaan, työttömyysturvaan tai palveluihin.