Va­sem­mis­to­lai­sia kun­ta­päät­tä­jiä: Paa­vo Ar­hin­mä­ki

Esittelemme artikkelisarjassa muutamia vasemmistopäättäjiä ympäri Suomea ja kerromme heidän odotuksistaan ja ajatuksistaan alkaneesta valtuustokaudesta.
Vasemmisto tukee kulttuurin palautumista Helsingissä 

Paavo Arhinmäki siirtyi pitkäaikaisesta kansanedustajan tehtävästään Helsingin kaupungin apulaispormestariksi. Tehtävissään hän vastaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialoista.

– Helsinki on merkittävä kulttuurikaupunki ja siksi korona on iskenyt erityisen pahasti juuri Helsinkiin ja kaupungin kulttuurielämään, hän sanoo.

Siksi valtuustokauden alun suuri työ on mittavan koronasta palautumisohjelman ja kulttuurin jälleenrakennusohjelman valmistelu ja käytäntöönpano. Tämä tapahtuu muun muassa myöntämällä suoraan tukea kulttuuria tuottaville tahoille ja ammattilaisille, järjestöille, urheiluseuroille ja nuorisotyötä tekeville järjestöille. Tukeen kuuluu myös kaupungin tilojen tarjoaminen kulttuurille ja tapahtumille. 

Uusia ratkaisuja kaupungin energiantuotantoon

Arhinmäki sanoo, että valtuustokauden haastavimpia päätöksiä tulevat olemaan päätökset, joilla Helsingin ilmastopäästöjä leikataan. Kaupungin liikenteen päästöjä pitää vähentää ja se tarkoittaa liikenteen sähköistämistä ja joukkoliikenteeseen panostamista.

– Helsinki on pitkään lämmennyt kivihiilellä. Meidän tavoitteemme on päästä vielä nopeammin eroon kivihiilen poltosta kuin tähän mennessä on linjattu, hän painottaa ja jatkaa: – Meidän on löydettävä uusia kestäviä ratkaisuja lämmön- ja sähköntuotantoon. 

Arhinmäen mukaan Helsingin kaupungin omistaman energiayhtiö Helenin tulee jatkossa investoida uusiin, kestäviin ja biomassaan perustumattomiin energiaratkaisuihin. 

Samaan aikaan kun asuntoja rakennetaan lisää vastaamaan kaupunkilaisten asumisen tarpeita ja kaupunki tiivistyy, on pystyttävä huolehtimaan luonnon monimuotoisuuden säilymisestä.

– Vasemmistoliitto on ollut Helsingin vihrein puolue ja joudumme käymään tällä kaudella jälleen kamppailuja lähimetsien, lähiluonnon ja lähikallioiden puolesta, Arhinmäki sanoo.