Va­sem­mis­to­liit­to ni­me­si yh­dek­sän uut­ta eu­ro­vaa­lieh­do­kas­ta

Vasemmistoliiton puoluehallitus on nimennyt lisää ehdokkaita kesäkuun 2024 europarlamenttivaaleihin. Tähän mennessä vasemmistoliitto on nimennyt yhteensä 13 eurovaaliehdokasta.

Nykyisistä kansanedustajista ehdokkaaksi nimettiin Merja Kyllönen Suomussalmelta. Kyllönen on toiminut europarlamentaarikkona vuosina 2014–2019.

Ehdolle lähtevät viime eduskuntavaaleissa ensi kertaa vasemmistoliiton ehdokkaina olleet näyttelijä Riku Nieminen Helsingistä, opiskelija Lauri Lindén Tampereelta sekä Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen Helsingistä.

Eurovaaliehdokkaiksi nimettiin myös vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Minna Minkkinen Tampereelta, alue- ja kaupunginvaltuutetut Joona Mielonen Kotkasta ja Mikko Aaltonen Tampereelta, aluevaltuutettu Harri Pikkarainen Lahdesta sekä alue- ja kunnanvaltuutettu Piia Kilpeläinen-Tuoma Pellosta.

Vasemmistoliiton edustus europarlamentissa vaihtuu

– Olen hyvin iloinen tähän mennessä nimetyistä eurovaaliehdokkaistamme. Mukana on tunnettuja nimiä ja kokeneita politiikan osaajia sekä uusia, innokkaita ja taitavia tekijöitä. Euroopan parlamentti on meille tärkeä taho viedä eteenpäin kansainvälisiä tavoitteitamme esimerkiksi ihmisoikeuksien ja ilmastopolitiikan saralla, vasemmistoliiton puoluesihteeri Anna Mäkipää sanoo.

Vasemmistoliiton nykyinen europarlamentaarikko Silvia Modig on ilmoittanut, ettei hän lähde ehdolle tuleviin vaaleihin.

– Näissä vaaleissa vasemmiston edustus europarlamentissa tulee varmasti vaihtumaan. Valituksi tulevilla edustajilla on isot saappaat täytettävinä, mutta näin loistavan ehdokaslistan myötä se onnistuu varmasti, Mäkipää vakuuttaa.

Vasemmistoliiton puoluehallitus nimeää loput eurovaaliehdokkaat lähiviikkoina.

Lisätietoja

Anna Mäkipää
vasemmistoliiton puoluesihteeri
anna.makipaa@vasemmistoliitto.fi
puh. 040 595 9171