Va­sem­mis­to­liit­to tuo­mit­see hyök­käyk­set de­mo­kra­ti­aa vas­taan Tur­kis­sa

Turkkia itsevaltaisesti johtavan Erdoganin hallinnon alaisissa poliisioperaatioissa huhti- ja toukokuun aikana on otettu kiinni yli 300 ihmistä. Kiinni otettujen joukossa on toimittajia, asianajajia, taiteilijoita, vaalikampanjoitsijoita, oppositiopuolueiden jäseniä ja johtajia sekä kansalaisjärjestöjen aktivisteja. Lisäksi hallituspuolue AKP:n ja sitä tukevan äärinationalistisen MHP-puolueen kannattajat ovat hyökänneet väkivaltaisesti opposition edustajia vastaan.

Vihreä vasemmistopuolue YSP on ollut vaalien alla viranomaisten häirinnän ja hiljentämisyritysten kohteena. Turkkia hallitseva AKP-puolue saattaa hävitä sunnuntaina 14. toukokuuta järjestettävät vaalit. Hallinnon vastauksena tähän on ollut hyökkäys demokraattisia oikeuksia, kansalaisyhteiskuntaa ja poliittista oppositiota vastaan.

Vasemmistoliitto tuomitsee Erdoganin hallinnon sortotoimet turkkilaista demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa vastaan. Esitämme tukemme ja solidaarisuutemme heille, jotka kamppailevat demokraattisen tulevaisuuden ja tasa-arvoisten poliittisten oikeuksien puolesta Turkissa.

Lisätietoja

Henrik Jaakkola
Poliittinen asiantuntija
p. 040 500 3380
henrik.jaakkola@vasemmistoliitto.fi