Va­sem­mis­to­liit­to uu­dis­ti vi­su­aa­li­sen il­meen­sä

Vasemmistoliitto julkaisi uuden, raikkaan ilmeensä puheenjohtaja Li Anderssonin johdolla tänään. Ilmeuudistuksen myötä vasemmistoliitto kutsuu kaikki tekemään yhdessä inhimillistä Suomea, jossa jokaisen ihmisarvo on jakamaton ja jossa omalla työllä on mahdollista elää.

Vasemmistoliitto uudisti ilmeensä ja suuntaa katseensa kohti vaalikevättä 2019.

Puolueen päävärinä pysyy punainen, jonka sävy on päivitetty nykyaikaiseksi. Väripaletti täydentyy pehmeällä sinisellä, optimistisella keltaisella sekä tasa-arvoa heijastelevalla pinkillä. Puolueen tunnuksessa lentää voimakas ja eteenpäin katsova lintu, josta kuvastuvat vasemmiston vahvat ympäristöarvot.

Ilmeen käyttöönottoa odotetaan puolueessa innolla. Edellinen ilmeuudistus tehtiin vuonna 2010.

– Vasemmistoliitto on kasvanut ja kehittynyt valtavasti eteenpäin, puolueen puheenjohtaja Li Andersson sanoo.

– Kannattajakuntamme on laajentunut ja monipuolistunut. Vaalien jälkeen haluamme olla osa punavihreää hallitusta rakentamassa inhimillistä Suomea. Oli aika päivittää myös ilme sen mukaiseksi.

Tutkimusten mukaan vasemmistoliitolla on puoluekentän uskollisimmat äänestäjät.

– Vasemmistoliitto uudistuu mutta tärkein pysyy: yhdessä tekemisen voima ja työ oikeudenmukaisemman Suomen puolesta, Andersson lupaa.

 

Suomelle uusi inhimillinen suunta

Ilmeuudistuksellaan vasemmistoliitto haluaa kutsua yhä laajempaa äänestäjäjoukkoa mukaan rakentamaan inhimillistä Suomea.

– Sipilän hallituksen toimien seurauksena eriarvoisuus on tämän hallituskauden aikana kasvanut Suomessa huolestuttavalla tavalla. Eriarvoistuminen ja Suomen kahtia jakautuminen pysäytettävä. Haluamme olla rohkea, tulevaisuuteen katsova ja tinkimätön oikeudenmukaisuuden puolustaja, Andersson sanoo.

 

Ilmesuunnittelu yhteistyössä Berry Creativen kanssa

Ilmeen toteutti luova toimisto Berry Creative.

– Ilmeen uusiminen on herkkää työtä, toimiston strategi ja luova johtaja Timo Berry luonnehtii. – Puolueen visuaalisen ilmeen pitää puhutella sekä uusia kohderyhmiä että olla tunnistettava, käytettävä ja haluttava myös vanhoille kannattajille.

Perusteellisen pohjatyön myötä tiimi löysi yhtenäisen ilmeen, jonka avulla puolue lähtee rakentamaan vaalivoittoa inhimillisen Suomen puolesta.

– Eri konseptien, moodboardien ja luonnosten kautta saimme ratkaisun, joka kertoo uudistuneesta, optimistisesta ja särmikkäästä vasemmistoliitosta, Berry sanoo.

 

Puolueen uusi tunnus.

 

Puolueen uusi väripaletti.

 

Visuaalinen ohjeisto ja painokelpoiset logot: https://drive.google.com/drive/folders/11m2qdbxemOhm0T8mEMuUc-MRnR-5lPE7

Julkistuksen lehdistökuvat ja muu materiaali: https://goo.gl/aKBbRG

Seuraa vasemmistoa Facebookissa / Twitterissä / Instagramissa   #vasemmisto