Emi­lia Kan­kaan­pää

Muutos on mahdollinen.

Olen 38-vuotias, 2-lapsisen perheen äiti. Olen asunut Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Nurmijärvellä, Virossa,Ruskolla,Hartolassa ja Venäjälläkin.Mutta Mäntsälä on minun kotini. Täällä olen asunut pitempään kuin missään muualla.

Luonnehdin itseäni monessa sopassa keitetyksi selviytyjäksi.

Koulutukseltani olen Humanististien tieteiden kandidaatti, pääaineena Venäjän kieli ja kirjallisuus, sivuaineena Viron kieli ja kulttuuri.

Kohta jo 13 vuotta olen työskennellyt DHL GLobal Forward (Finland) Oy:ssä, sen tuontitullaustiimissä tittelillä Customs Specialist ja olen myös työpaikkani luottamushenkilö.

Mäntsälän kunnassa olen kasvatus- ja sivistys-lautakunnan jäsen ja kunnanvaltuuston varajäsen.

Yritän elää niin, että jokainen päivä vahvistaisi luottamusta ja uskoa tulevaan. Uskon myös, että omilla valinnoillani on vaikutusta siihen,millaisia tavoitteita muut ihmiset itselleen asettavat. Minulle politiikka on yhteistyötä yhdessä asetettujen tavoitteiden puolesta.

Sipilän hallituksen perintö on kaksijakoinen. Talous kyllä kasvaa, mutta tulevaisuus on silti hämärän peitossa. Suuri osa kansalaisista kokee jääneensä sivullisiksi, kun kasvun hedelmiä on jaettu. Eikä heidän asemansa seuraavallakaan vaalikaudella parane, jos nykyinen hallituspohja saa jatkaa.

Tarvitaan uudenlainen, yhteiskunnan vakaata kehitystä ja tasa-arvoa suosiva hallitusohjelma. Varhaiskasvatus on nidottava kiinteäksi osaksi kaikkea sen jälkeen tulevaa koulutusta. Työstä työmarkkinoille siirtymistä on tuettava. Ja työn jälkeisen hoivan perusteet on taattava lailla kaikille kansalaisille.

On myös ymmärrettävä, että luonto ei ole mikään itsestäänselvyys. Ilmaston lämpeneminen ja sen mukanaan tuomat ääri-ilmiöt ovat seurausta hyvin lyhytnäköisestä energia- ja elinkeinopolitiikasta. Myös tähän

ongelmaan on löydettävä ratkaisu viimeistään 2020-luvun alkupuolella.


Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019