Jaa­na Wess­man

Jaana Wessman

357


Uudenmaan vaalipiiri


http://www.jaanawessman.fi/

Parasta mielenterveystyötä on hyvä sosiaalipolitiikka.

Olen Jaana Wessman Espoosta, kunnanvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas. Ammatiltani olen lastenpsykiatri ja toimin ajankohtaisesti perheneuvolan lääkärinä. Vahvuuksiani ovat sosiaali- ja terveysalan sekä koulumaailman tuntemus, tutkimustiedon hyödyntäminen päätöksenteossa, kokemus erilaisten mielipiteiden kuuntelusta ja yhteensovittamisesta sekä tinkimättömyys perusarvoistani.

Julkisten palveluiden pitää tukea ihmisten toimivaa, onnellista, stressitöntä arkea. Esimerkiksi: niin lapsille kuin työntekijöillekin on järjestettävä hyvät olot kouluissa ja päiväkodeissa (rajoitetut ryhmäkoot, subjektiivinen päivähoito-oikeus, toimiva oppilashuolto, riittävä aikuisten määrä). Inhimilliset työolot ja oikeus itsekin kehittää omaa työtään on turvattava jokaiselle lähtökohdista riippumatta. Perustuloon on siirryttävä mahdollisimman pian.

Mielenterveystyö on tärkeää, mutta parasta mielenterveystyötä on hyvä sosiaalipolitiikka: toimeentuloepävarmuus, syrjityksi tuleminen ja yksinäisyys ovat paitsi yhteiskunnallisia ongelmia myös psyykkisten sairauksien isoja riskitekijöitä.

Ja ilman hyvää ilmastotyötä kaikki muu työ on turhaa.

Löydät minut mm. Facebookista ja Twitteristä.

Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019