Ja­ri Jääs­ke­läi­nen

Tulevaisuutta rakentaen, ihmisistä välittäen!

Olen 52-vuotias paljasjalkainen vantaalainen.

Valmistuin 1983 ammattikoulusta kirvesmieheksi. Ammattikoulutausta on ehkä se syy, miksi olen edelleen mukana kehittämässä ja puolustamassa ammattikoululaisten asemaa.

Ammatillisesta koulutuksesta Sipilän hallitus leikkasi liian paljon, monin paikoin voidaan puhua jopa oppilaiden heitteelle jätöstä. Nyt on hoidettava resurssit kuntoon.

Työskenteltyäni pääkaupunkiseudulla monilla rakennustyömailla minut valittiin pääluottamusmieheksi ja sitä kautta kiinnostukseni työelämän pelisääntöjen puolustamiseen ja parantamiseen syntyi.

Pääluottamusmiehen toimi johti minut myöhemmin Rakennusliiton hallitukseen ja SAK:n edustajistoon- molemmat ovat olleet vaikuttamisen paikkoja. Molemmissa olen saanut läpi parannus ehdotuksia.

Työntekijöiden, työntekijöiden ja eläkeläisten asemaa on kurjistettu monelle eritavalla kuluneen neljän vuoden aikana. Nyt on aika lopettaa peruuttelu ja alettava parantamaan työelämän ja ikäihmisten älämänlaatua.

Alipalkkaus on krminalisoitava ja yleissitovuus säilytettävä. Varsinki Kokoomus väittää yleisitovuuden olen työllistymisen este, se ei pidä paikkaansa. Se takaa työntekijöille vain vähimmäisehdot, sekä yrityksille tasapuolisen kilpailun.

Me työssäkäyvät emme saa unohtaa työttömiä tai eläkkeellä olevia – vanhuksista puhumattakaan.

Aktiivimalli oli puhdas leikkuri, vaikka muuta väitetään. Se on leikannut 160 000 työttömältä 4.65% eli  on näin KiKy-sopimuksen vastainen. Siksi aktiivimalli on kumottava.

Eläkeläisten ideksijäädytykset on paikattava euromääräisellä kertakortuksella.

Haamuhoitajat poistettava vanhustenhoidosta kuin lasten päivähoidostakin.

Keväällä 2018 pääsin haastattelemaan kahdeksaa vanhusten kodinhoitaa. Voitte kuvitelle missä tilassa ollaan, kun kodinhoitajat ilmoittivat päivittäisiä asiakaskäyntejä olevan peräti 22-25 yhden työvuoron (8h) aikana.

Rakennusalan veronumerokäytäntö on otettava käytöön kaikille aloille. Tämä on lisänyt verotuloja valtiolle. Ja se on helppo toteuttaa.

Jokaiseen kuntaa tulee perustaa sisäilma-asioiden neuvottelukunta Vantaan tapaan. Meillä Suomessa on aivan liian paljon ”sairaita” tiloja. Ja tämä tulee äärimäisen kalliiksi kun päivähoitoikäiset, oppilaat tai henkilökunta sairastuu, osa jopa loppuiäkseen. Päiväkodit ja koulut kuntoon välittömästi.

Nyt on muutoksen aika, vaikuta ja äänestä 330.

 

 


Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019