Mar­ja Ruo­ko­nen

Marja Ruokonen

31


Varsinais-Suomen vaalipiiri


https://marjaruokonen-fi.webnode.fi/

Sinä ratkaiset päätänkö minä

Salolainen Marja Ruokonen sanoo lähteneensä ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin samasta syystä kuin moni muukin: halusta vaikuttaa. Yrittäjänä ja näyttelijänä salolaisille tutuksi tullut Ruokonen on valmis laittamaan itsensä peliin myös eduskunnassa.

– Minulla on tahtoa vaikuttaa asioihin ja hakea uusia ratkaisuja tähän nykyiseen menoon, mikä Suomessa nyt on menossa. Olen todella huolissani kehityksestä, mikä nyt vallitsee, Ruokonen sanoo.

Vasemmistoliitto on Ruokoselle luonnollinen valinta, eikä hän sanojensa mukaan voisi edes kuvitella edustavansa mitään muuta puoluetta.

– Mielestäni olen melko kokonut poliitikko. Salon poliittisessa päätöksenteossaolen ollut mukana 80-luvun loppupuolelta alkaen ensin varavaltuutettuna, sitten valtuutettuna ja tällä hetkellä toista kautta kaupunginhallituksessa, Ruokonen kertoo.

Matkan varrella hän on vaikuttanut useissa lautakunnissa ja toimii nyt opetuslautakunnassa hallituksen edustajana ja jäsenenä henkilöstöjaostossa.

– Olen myös yt-elimen puheenjohtaja. Teen melko laajaa hyväntekeväisyystyötä, joka on antanut minulle henkilökohtaisesti paljon.

Ruokonen sanoo voineensa osaltaan vaikuttaa asioihin ja tuoda näkemystään esiin.

– Omat arvoni ovat tasapainossa niiden arvojen kanssa, joita Vasemmistoliitto edustaa.

Työkseen Ruokonen toimii tällä hetkellä henkilökohtaisena avustajana, minkä lisäksi hän tuottaa edelleen jonkun verran kotipalvelua.

– Pienyrittäjänä toimiminen edellyttää sitkeyttä ja kekseliäisyyttäkin, että pystyy pysymään pinnalla ja saamaan palkkaa. Toiminimi minulla on ollut vuodesta 1989.

Vaaleja kohti mentäessä Ruokonen sanoo kysyvänsä ihmisiltä, minkälaisen Suomen he haluavat.

Asuminen ja eläminen on kallista, minkä vuoksi perusturvaa pitää parantaa. Eriarvoisuus ei saa enää lisääntyä ja köyhyyttä pitää vähentää ja työtä uudistaa.

– Luottamusta tulevaisuuteen pitää lisätä. Suomi on jakaantunut siten, että asuminen on toisella puolella maata ylikallista ja toisella puolella asumisen edellytykset ovat töiden vähyyden vuoksi vaikeita.

Ruokosen mukaan liian monen eläkeläisen, nuoren ja lapsen asiat ovat huonosti; on yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Leikkauksilla on saatu aikaan se, että rahat eivät riitä, vaikka olisi töissäkin tai saisi eläkettä. Tämä on nyt muutettava.

Koulutuksesta on leikattu niin paljon, että Suomen hieno koulutustaso on murentunut ja se vaarantaa jo tutkimus-, kehitys– ja innovaatiotoimintaan, Ruokonen sanoo.


Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019