Saa­na Lind

Saana Lind

158


Vaasan vaalipiiri


Olen Saana Lind, 30-vuotias entisöintialan yrittäjä, järjestöaktiivi ja punavihreä feministi Vaasasta. Minulle tärkeitä asioita niin omassa elämässä kuin politiikassakin ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja solidaarisuus. Erityisen tärkeä asia minulle ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet.

Päättäjien joukkoon tarvitaan nuoria ja vähemmistöjen edustajia, jotka osaavat nähdä ja ajatella asioita uusista näkökulmista ja uskaltavat ratkoa haasteet kuten ilmastonmuutoksen radikaaleillakin toimenpiteillä. Ilmastonmuutoksen hillitsemisen lisäksi haluan, että translaki uudistetaan ihmisen itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi ja Suomeen tulee elämiseen riittävä vastikkeeton perustulo.

 

Tärkeimmät luottamustehtäväni ovat Vasemmistonuoret ry:n hallituksen jäsenyys vuosina 2015-2017 ja varajäsenyys 2017-2019 ja Hämeen Vasemmistonuoret ry:n hallituksen jäsenyys vuosina 2014-2019. Hämeen Vasemmistonuorissa olen toiminut myös varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä toimin aktiivisesti ja olen puheenjohtajana Vaasan Seta ry:ssä.

 


Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019