Mitkä ovat Mikon tärkeimmät yhteiskunnalliset arvot?

 

Oma yhteiskunnallinen toimintani perustuu viidelle oman elämäni tärkeimmälle arvolle.

Jotta ihminen voisi täysvaltaisesti osallistua yhteisönsä elämään, pitää hänen perustarpeidensa olla tyydytetty. Siksi pohjimmaisena arvona meille kaikille on taloudellinen tasa-arvo.

Jokainen meistä on omanlaisensa ja kaikkien meidän elämästämme voisi kirjoittaa kirjan. Siksi toinen tärkeistä arvoista on jokaisen ihmisen oikeus omaan persoonallisuutensa eli yksilönvapaus.

Kun perustarpeet on tyydytetty ja kaikille taattu vapaus omaan persoonallisuuteensa, on vielä luotava sellainen yhteiskunta, joka ei mahdollista harvainvaltaa. Siksi kolmas keskeinen arvo on kansanvalta.

Kansanvaltaisessa yhteiskunnassa toimimme kaikki yhteistyössä, myös yli kulttuurirajojen. Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus takaa kaikille ihmisille yhtäläiset ihmisoikeudet.

Kun aloitamme ihmisen perustarpeista, ymmärrämme yksilön arvon, rakennamme kansanvaltaa ja opimme kunnioittamaan ihmisoikeuksia, niin päädymme ymmärtämään, että elämme kaikki samalla yhteisellä maapallollamme. Sillä on omat rajansa. Siksi myös toiminnallamme tulee olla kasvun rajat.

 

KASVUN RAJAT.
IHMISOIKEUDET.
KANSANVALTA.
YKSILÖNVAPAUS.
TALOUDELLINEN TASA-ARVO.

 

Mikko Nieminen, kansanedustajaehdokas (Vas, Uusimaa)

Mikon kotisivu: