Sa­dat ih­mi­set jul­kais­seet ää­nes­tys­suo­si­tuk­sen­sa #Sik­si­Va­sem­mis­to-tun­nis­teel­la

Jo sadat ihmiset ovat jakaneet äänestyssuosituksensa sosiaalisen median kanavissa #SiksiVasemmisto-tunnisteella. Sunnuntaina valitaan Suomen suunta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Vasemmiston tavoite on laittaa loppu Suomen eriarvoiastumiselle ja ryhtyä päättäväisiin toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Mä olen palkallisessa työssä päivittäin käyvä, pienyrittäjä ja keskiluokkainen. Mä olen käynyt vain toisen asteen koulutuksen. Joskus tulevaisuudessa olen todennäköisesti silpputöitä tekevä, korkeakouluopiskelija, perheellinen ja metsänomistaja. Mä olen kasvanut niin pienellä paikkakunnalla, että meidän kylän alakoulu lakkautettiin ollessani viidennellä luokalla, koska koko koulussa oli silloin 21 oppilasta. Nyt olen asunut vuosia maamme suurimmassa kaupungissa. Mun vanhemmat on samaan aikaan sekä yrittäjiä että maanviljelijöitä. Ja mä äänestin ennakkoon epäröimättä @vasemmisto’a. Koska Suomessa on ainoastaan kaksi puoluetta, joiden toimilla Suomi saavuttaisi tavoitteen rajoittaa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen. Näistä toinen on vasemmistoliitto. Koska Suomessa on ainoastaan yksi puolue, jonka mä koen tekevän aidosti eriarvoisuutta vähentävää politiikkaa. Tämä on vasemmistoliitto. Koska mä uskon sellaiseen yhteiskuntaan ja ihmisyyteen, jota ohjaa ahneuden sijaan empatia. Koska en halua äänestää ainoastaan itseni takia. Koska mä haluan parempaa esimerkiksi opiskelijoille, pienyrittäjille, paperittomille, lapsille, turvapaikanhakijoille, vanhuksille, työttömille, vanhemmille, yksinäisille, rodullistetuille, mielenterveysongelmaisille, naisille, ruuantuottajille, työntekijöille, itsensätyöllistäjille, vammaisille, syrjäytetyille, seksuaalisesta väkivallasta selviytyneille, trans-ihmisille, lakkoileville koululaisille ja tuleville sukupolville. Koska mä haluan parempaa meidän metsille, järville ja Itämerelle, sekä niissä asuville ja kasvaville. #SiksiVasemmisto.

Henkilön Pinja Nikki (@pinjanikki) jakama julkaisu

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Sosiaalialan ammattilaisena olen vannonut valan, jossa sitoudun ihmisyyden kunnioittamiseen. Valan, jossa lupaan puolustaa ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa. Valan, jossa päämääräni on yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen ja hyvinvoinnin lisääminen. Näitä arvoja ja asioita vaadin yhtäläisesti poliittiselta päätöksenteolta ja siksi vasemmistolaisuus onkin vahvasti osa myös ammatillisuuttani. Koen, että mikään muu puolue ei yhtä johdonmukaisesti sitoudu edistämään yhdenvertaisuuden toteutumista tai ihmisiä syrjäyttävien yhteiskuntarakenteiden muuttamista. Toiseutta tuottavien rakenteiden on aika murtua ja jako meihin ja "niihin toisiin" pitää saada loppumaan. Meillä ei ole varaa tuupata enää yhtäkään ihmistä yhteiskunnan reunoille tai sen ulkopuolelle. Minä haluan sellaisen Suomen, jossa pystyn tekemään työtä arvojeni mukaisesti. Siksi minä äänestän ja vaikutan vasemmistossa. #SiksiVasemmisto #ylpeästisosionomi #ylpeästivasemmalla #vasemmisto #SinäPäätät #vaalit2019 #vaalivoittoatekemässä #vasemmistonuoret #vasemmistonuoruus #leftalliance #leftyouthoffinland #democracy #stophate #equalityforall #equalrights #humanrights #democracy #endpoverty #povertysucks #freeeducation #youmatter #youareenough #demokratia #tasaarvo #köyhyyshistoriaan #kaikilleeiharvoille

Henkilön Sanna-Maria (@sannnnamariaaaa) jakama julkaisu

Julkaise oma syysi äänestää vasemmistoa hashtagilla #SiksiVasemmisto. Osallistumisesi on todella arvokasta, koska kaverisuosituksen voima on moninkertainen mainokseen verrattuna.