Ou­ti Pek­ka­la

Outi-Tiedolla, Taidolla ja Sydämellä

Olen 55-vuotias Haapavetinen Kelan etuuskäsittelypäällikkö. Pitkän työkokemukseni ansiosta tunnen ihmisten arjen varsinkin elämän muutostilanteissa. Tunnen hyvin sosiaaliturvamme karikot ja yhteiskuntamme syrjäyttämisen reitit. Työkykyyn liittyvät asiat, kuntoutus ja syrjäytymisen ehkäisy ovat vahvinta osaamisaluettani.
Tätä näkemystäni haluan käyttää sosiaaliturvamme kehittämiseen nykyistä kannustavammaksi, yksinkertaisemmaksi ja ennen kaikkea ymmärrettävämmäksi.

 

MInulla on kaksi tytärtä, joista huolehdin pitkään yksinhuoltajana. Kodin ja työelämän yhteensovittaminen olivat vuosia jokapäiväistä elämääni. Toinen tyttäristäni on kehitysvammainen, joten myös erityislapsen tuomat haasteet ja ilot kuuluivat päiviini. Omaishoitajan arki on tänäkin päivänä yksi osa elämääni. Toinen tyttäreni on syksystä saakka tutustuttanut minua keskoslapsiperheen arkeen.  Pienen pieni poika on  yksi syy lisää tehdä maailmasta entistä parempi ja inhimillisempi paikka.

Luottamustoimissa toimin Haapaveden kaupunginvaltuustossa sekä kaupunginhallituksessa sekä JEDUn yhtymähallituksen jäsenenä. Toimin myös Haapaveden Martat ry:n puheenjohtajana.   Kestävä arki, ruokahävikin vähentäminen ja yhdenvertaisuus ovat martoille tärkeitä eduskuntavaalien teemoja.

Haluan olla mukana rakentamassa inhimillisempää ja yhdenvertaisempaa Suomea. Minun Suomessani toimivat ja laadukkaat yhteiskunnan palvelut mahdollistavat hyvän elämän myös pohjoisen ihmisille. Täällä on oltava monipuoliset mahdollisuudet koulutukseen ja myös riittävän toimeentulon turvaavaan  mielekkääseen työhön. Minun Suomeni asukkaat uskaltavat unelmoida paremmasta tulevaisuudesta myös maaseudulla. Minun Suomessani uskaltaa myös ikääntyä.
Minun Suomessani ei kaveria jätetä. Ei huomennakaan.

Tutustu vaaliteemoihini ja minuunkin tarkemmin klikkaamalla sivuilleni tuosta vasemman puolen linkistä.


Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019

Eh­dok­kaan kir­joi­tuk­set

Ou­tin aja­tuk­sia

05.02.2019

  Outi – sitoutumaton punavihreä Eriarvoisuuskehitys on käännettävä Suomalaisten mukaan eriarvoistuminen on tänä päivänä yhteiskuntaamme…

Lue lisää