Mi­ka By­man

Mika Byman

4


Kaakkois-Suomen vaalipiiri


Asioita ei tapahdu, ne on tehtävä

Kylämies eduskuntaan! #ByMan2019

Olen 38-vuotias perheenisä Kouvolan Myllykoskelta, koulutukseltani lähihoitaja ja työskentelen kehitysvammaisten työtoiminnan ohjaajana sekä pääluottamusmiehenä. Toimin kaupunginvaltuutettuna, ja politiikassa olen ollut mukana melkein 20 vuotta. Ay-toiminnassa on vierähtänyt erilaisissa tehtävissä yli kymmenen vuotta. Teen myös musiikkia ja keikkailen erilaisten kokoonpanojen kanssa, myös yksin trubaduurina.

Tekemäni politiikka pohjautuu arvoihini, joista ensisijaisina mainittakoon tasa-arvo, solidaarisuus, oikeudenmukaisuus ja ympäristön puolustaminen. Näistä tulen pitämään kiinni myös eduskunnassa.

Alla on listattu vaaliteemojani lyhyesti.

 

– Kaakkois-Suomeen kasvua; raiteita ja investointeja! Kaiken keskittyminen pääkaupunkiseudulle ei ole luonnonlaki.

– Työntekijöiden oikeudet turvattava valmistellen lait kolmikantaisesti. Osaaminen turvatataan laadukkaalla ammatillisella koulutuksella.

– Kaikista kansalaisista tulee pitää huolta. Lopetetaan sosiaaliturvan leikkaaminen ja kehitetään sitä.

– Ei anneta sote-uudistuksen tuhota julkisia hyvinvointipalveluja. Tehdään palveluita kansalaisia varten, ei yksityisten yhtiöiden voitontavoittelun vuoksi.

– Kulttuurin tekeminen ja kokeminen on jokaisen oikeus. Annetaan nuorille ja vanhemmillekin puitteet omaehtoiseen harrastamiseen. DIY!

– Otetaan ilmastonmuutos tosissaan ja tehdään yhdessä töitä ilmaston lämpenemistä vastaan. Muita vaihtoehtoja meillä ei ole, on siirryttävä epäitsekkyyden aikaan.

– Moninaisuuden, vapauden ja demokratian puolesta!

Tässä on kuultavissa kampanjaa varten tekemä kappaleeni ”M. Bymanin ensimmäinen vaalilaulu”.


Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019

Eh­dok­kaan kir­joi­tuk­set

Muis­ta ää­nes­tää!

10.02.2019

Äänestäminen ja äänestämättä jättäminen näkyy toteutettavassa politiikassa Viime eduskuntavaaleissa saimme nähdä melkoisen oikeistovyöryn ja…

Lue lisää