Li An­ders­son

Li Andersson

Valkrets: Egentliga Finland

Epost (gällande riksdagen): li.andersson@eduskunta.fi

Sähköposti (gällande arbete som minister): li.andersson@gov.fi

Telefon: +358 40 5088697

http://liandersson.fi

LI ANDERSSON (född 1987) är vänsterförbundets ordförande, riksdagsledamot och fullmäktigeledamot i Åbo. Till utbildning är hon politices kandidat.

Jag tycker Finland behöver en framtidsblickande politik. Vi har levt alltför länge i en politiskt obehaglig tid där högern erbjudit dåliga nyheter och nedskärningslistor åt folket.

Politik handlar om att förändra världen och nu är det viktigare än någonsin förr att vi handlar på ett framtidsblickande sätt.

Att minska på samhällets ojämlikheter, att främja jämlikhet i arbetslivet, att svara på de utmaningar som uppstått i och med att arbetslivet förnyats och klimatkrisens utmaningar kräver rödgröna lösningar och mänsklig politik.

Vänsterförbundet är mitt parti, eftersom det är ett parti där man inte behöver välja mellan en ambitiös miljöpolitik och en jämlik ekonomisk politik – hos oss kombineras båda. Vänsterförbundet är ett parti som förstår att politik är något som görs både i fullmäktigen, riksdagen och utanför dessa – med människor som längtar efter förändring.

Vänsterförbundet är ett parti för olika människor av olika åldrar, utseenden och bakgrund vars styrka är mångsidighet.

I politik får man mest gjort då man förstår att förändringar är en följd av gediget och långsiktigt arbete. I politiken behövs tålamod, uthållighet och mod – och goda sittmuskler.

Utskott och andra uppdrag 

  • Social- och hälsovårdsutskottet

Kontaktperson

Ledamotsassistent Aleksi Karppinen,
Telefon: 09 432 4140, 050 453 4043
E-post: aleksi.karppinen(at)riksdagen.fi

Tillbaka till riksdagsledamöter