An­ne Huo­ta­ri

Anne Huotari

85


Oulun vaalipiiri


Ratkaisuja soteen ja työttömyyteen

Haluatko, että hyvä ja välittävä yhteiskunta tukee lapsia, aikuisia ja vanhuksia, jos heillä ei ole voimaa itse selviytyä? Haluatko, että työttömiä työnhakijoita kohdellaan hyvin ja heille tarjotaan tarvittaessa yksilöllisiä polkuja ja joustavaa koulutusta kohti työpaikkaa?

Jos haluat, olen turvallinen valinta, sillä kokeneena entisenä kansanedustajana tiedän eduskuntatalon tavat ja vaikutuskanavat. Olen 12 vuoden eduskuntatauon aikana työskennellyt työttömien kanssa ja avustanut vapaaehtoistyönä ihmisiä ongelmatilanteissa viranomaisten kanssa. Systeemistämme ja palveluista on tullut liian monimutkaisia ja pirstaleisia. Tarvitaan sujuvat palvelut ja tarvittaessa oma palveluohjaaja. Työttömille tarvitaan työtakuu ja aktiivimallista luovutaan.

Työelämän murros on ajanut palkansaajat epävarmuuden tilaan, mikä huolettaa erityisesti perheellisiä. Siksi epävarmuutta ei saa enää lisätä, vaan työntekijöille pitää antaa mahdollisuus kehittää omaa työtään ja lisätä täydennyskoulutusta.

Maapallo, Eurooppa ja Suomi ovat rajussa muutoksessa ja meidän on löydettävä ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Ratkaisukeskeisenä ja yhteistyöhakuisena ihmisenä perehdyn asioihin kunnolla ja perustelen esitykseni hyvin. Pelkkä valittaminen ei vie asioita eteenpäin.

Rentoudun perheen, tanssin ja muun kulttuurin parissa. Kesäaikaan pyöräilen ja nautin luonnosta Oulujärven rannalla Manamansalossa.

 


Vasemmiston ehdokkaat ja vaaliteemat, eduskuntavaalit 2019

Anne on ehdokkaana myös näissä vaaleissa:


Eh­dok­kaan kir­joi­tuk­set